Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejlepší pracovní křepelák roku - pravidla soutěže

Nejlepší pracovní křepelák roku je každoroční soutěž v lovecké práci. Vyhodnocovány budou vždy výsledky příslušné zkouškové sezóny (1.1. –31.12.) příslušného roku. Vyhodnocení proběhne v době, kdy budou již k dispozici výsledky zkoušek a soutěží za celou zkouškovou sezónu, tzn. na počátku následujícího roku.

Výsledky z OMSových zkoušek zasílejte formou ofocené soudcovské tabulky ze zkoušek. U výsledků z klubových zkoušek není potřeba zasílat ofocené tabulky, stačí napsat do e-mailu datum a typ zkoušek, výslednou klasifikaci, počet bodů a eventuálně získaný titul.

Pravidla soutěže:

Soutěže o pracovního křepeláka roku se mohou zúčastnit i psi, jejichž majitelé nejsou členové KCHLS !!!

Do výsledků soutěže se započítávají bodové výsledky z úspěšně absolvovaných pracovních zkoušek dle platného zkušebního řádu ČMMJ a zkoušek a soutěží pořádaných KCHLS (PZ, LZ, BZ, ZVVZ, SZVP, BZH, HZ). Vždy se započítá právě jedna zkouška či soutěž daného typu bez ohledu na to, že je třeba součástí dvoudenní soutěže. Například: Jedny PZ za jeden kalendářní rok a je jedno, jestli se zadáním titulu CACT nebo jsou to klasické okresní zkoušky.

Dále se počítají body z úspěšně dokončených soutěží se zadáváním titulu CACIT.

Do výsledků se dále započítávají bodové výsledky a tituly (CACIT, res. CACIT, CACT, res. CACT) i ze zkoušek absolvovaných v zahraničí.

Prémiové body za čekatelství CACIT, CACT, res. CACIT a res. CACT se počítají všechny dosažené v daném roce. V případě opakovaného získání titulu na jednom typu zkoušek či soutěže (2 a víckrát) se prémiové body započítávají pouze dvakrát.

Prémiové body za „U,“ a „Diviačiar“ se počítají pouze jednou v roce.

Výpočet bodové hodnoty za absolvovanou zkoušku (soutěž) se provede součtem dosaženého bodového hodnocení na zkoušce (soutěži) a přičítají se prémiové body (např. za CACIT, CACT atp.).

Prémiové body:

CACIT

500 bodů

Res. CACIT

400 bodů

CACT

300 bodů

Res. CACT

200 bodů

Úspěšná účast na CACIT soutěži

100 bodů

„U“

50 bodů

„Diviačiar“

200 bodů

Celkový bodový výsledek psa se stanoví součtem vypočítaných bodových hodnot zkoušek a soutěží absolvovaných v kalendářním roce. Pořadí bude stanoveno dle výsledků zaslaných vůdci ze zkoušek a soutěží (zaslané kopie tabulek).  Při rovnosti bodů  se stanoví pořadí následovně (chovný před nechovným, mladší před starším).

Minimální počet bodů pro zařazení do soutěže je 300 bodů. Tabulky musí být zaslány do 31. ledna. Pozdější výsledky nebudou moci být započítány.